Stekt spätta med tomatpasta

Stekt spätta med tomatpasta

Gör så här

1. Blanda avokadopuré med citron. Tillsätt kvarg och paprika pulver, salt och peppar. Förvara kallt, gärna i en spritspåse.
2. Häll tomatkross i en gryta och tillsätt lök, selleri, vitlök, chili och basilika. Låt puttra 20-30 min och smaka av med salt och peppar. Tillsätt crème fraiche.
3. Koka pasta al dente. Blanda den med tomatsås, morot, gurka och blomkål.
4. Lägg ihop spättan i portioner à 90 g, salta och peppra. Panera fiskfiléerna i mjöl och stek dem gyllengruna i smör. Vid varmhållning - använd ej lock, alternativt baka spättan portionsvis i bleck med smör och lite vatten i botten, salta och peppra. 10 min vid 150°C kombivärme.

Serveringsportion ca: 500 g
Källa: Arla Köket Skola-Förskola 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen