Stekt och kokt hummer

Stekt och kokt hummer

Gör så här

  1. Klyv huvudet på hummern. Lossa klor och stjärt från kroppen. Koka klorna i saltat vatten ca 7 min.  Låt kallna i isvatten.
  2. Blanchera stjärten 20–30 sek  i kokande vatten. Låt kallna i  isvatten.
  3. Skala och salta stjärten. Stek i en riktigt varm stekpanna med lite olja. Tillsätt smör, timjan, finhackad ingefära, vitlök och chili när ovansidan på hummerstjärten fått färg. Ös med spadet. Lyft upp hummern och spara smöret.
  4. Dela stjärten på längden och knäck skalet på klorna. Lägg upp hummerstjärtar och klor på ett fat, häll på det varma smöret.

    Källa: California Style Jimmi Eriksson Årets kock 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen