S:t Gallenbröd med Kvibille Grevé

S:t Gallenbröd med Kvibille Grevé

Gör så här

Dag 1:
1. Lös jästen i vattnet och vispa ner mjölet med en visp.
2. Täck bunken med plast och låt jäsa i rumstemperatur i ca 24 timmar.
Dag 2:
3. Skrapa ner raskdegen i kitteln. Tillsätt övriga ingredienser förutom salt och ost. Kör på ettans växel i en vanlig vispmaskin i ca 15 minuter eller i deggryta efter ordinarie körschema.
4. Tillsätt salt, öka hastigheten och kör tills degen är elastisk. Gör ett degprov genom att sträcka ut en tunn bit av degen. Tillsätt osten när degen är färdigkörd.
5. Efter 45 minuters liggtid med en utstötning. Rundriv stora bröd á 1000 g, fukta dem och doppa ytan i grovt rågmjöl. Sätt av två per plåt. Skär ut tre smala stänger av osten och tryck ned dem som en triangel i degen, hårt så att de inte jäser bort. Låt jäsa i 60 minuter under en stickolle eller plast på gastronormplåt.
6. Sätt in bröden i 250° (i varmluftsugn 20 grader lägre temperatur) i fem minuter och ge ånga. Sänk temperaturen till 190° och lufta ugnen efter 10 minuter. Baka bröden ordentligt i 60 minuter så att de blir riktigt knapriga!

Serveringsportion: 6 st bröd á 1 kg
Källa: Baka med kärlek. Och ost.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen