Spetskål – Ramslök – Vispgrädde

Spetskål – Ramslök – Vispgrädde

Gör så här

1. Plocka de 3 yttersta bladen av spetskålen och skär bort stammen. Strimla resten av kålen fint.

2. Koka ner grädden tills hälften återstår. Sautera den strimlade kålen i smöret. Tillsätt grädden och koka ca 10 min.

3. Lägg ner ramslöken i kålen och koka ca 3 min till. Smaka av med salt.

4. Smält lite smör i en panna och sautera runt de stora spetskålsbladen, smaka av med salt.

Passar till:
lamm
nöt
gris
grillad fisk

Källa: Webbkampanj sommar,  Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen