Spenatfylld köttfärsjärpe med Apetina och örtsås

Spenatfylld köttfärsjärpe med Apetina och örtsås

Gör så här

1. Stek spenat hastigt med vitlök. Strö över lite salt och låt svalna.
2. Bryn gul lök tills den fått gyllenbrun färg. Låt svalna.
3. Blanda havregryn, ägg och mjölk, låt svälla. Blanda ner färs, lök, salt och peppar.
4. Forma en järpe och gör en grop i den. Lägg i spenatröran så den hamnar i mitten. Slut järpen och stek den runt om, så den får fin stekyta. Lägg i ugnsfast form och låt den går färdigt i ugnen på 150°C Du kan också lägga ett lager färssmet, sen ett lager stekt spenat och därefter toppa med ett lager färssmet i bleck och baka av i ugnen. Skär upp i fykantiga bitar.
5. Blanda dina favoritörter, t ex basilika, oregano, körvel, mejram, persilja och gräslök, ta det du har. Kör örter, ost och lite av gräddfilen till en grön slät massa. Vänd ner massan i resten av gräddfilen och crème fraiche. Vänd ner olivolja för att runda av smaken. Ställ såsen i kylskåpet så att den tjocknar och blir krämig.
6. Servera med kokt ekologisk potatis. Gott även till pasta.

Serveringsportion ca: sås och kött 275 g, potatis 180 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen