Spenat- och svampöverbakad lax

Spenat- och svampöverbakad lax

Gör så här

1. Lägg laxen på smorda bleck. Strö över salt. Tillaga den i ånga 80ºC eller i 125ºC endast hetluft till en innertemperatur på 50ºC. Häll bort vätskan.
2. Fräs spenat, svamp och lök i smör tills all vätska är borta. Blanda ner ost, kvarg, crème fraiche och potatismjöl. Smaka av med salt och peppar.
3. Bred blandningen över laxen. Gratinera i konvektionsugn 225ºC tills innertemperaturen är 60ºC.
4. Servera med kokt potatis och lättkokta grönsaker.

Serveringsportion ca: Lax 170 g, kokt potatis 175 g, broccoli och morötter 75 g
Källa: Lunchguiden nr 2

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen