Spätta – Yoghurt – Grön sparris

Spätta – Yoghurt – Grön sparris

Gör så här

1. Snitta rödspättorna med en kniv på båda sidorna och vänd i mjöl, krydda med salt. Värm en stekpanna med olja och lägg i spättorna med ovansidan neråt. Stek till fin yta och vänd. Tillsätt smör och ös fisken under stekningen. Stek ev klart i ugn på 150° ca 10 min till en innertemperatur på 48°.

2. Dela citronerna. Stek i en torr panna till fin yta och servera till fisken.

3. Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten. Passera potatisen och blanda med smör och matyoghurt. Smaka av med salt och muskot.

4. Dela sparrisen på längden. Blanda med olja och salt. Värm en panna på högsta värmen och stek sparrisen med snittytan neråt till fin färg. Lägg sparrisen åt sidan. Lägg i smöret i pannan och låt det brynas och dra från värmen. Vänd sparrisen i det brynta smöret och servera med vattenkrasse till spättan, potatiscrèmen och citronerna.

Källa: Webbkampanj sommar,  Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen