Souvlaki - Grekland

Gör så här

    • Marinera köttet i citronsaft, olivolja och oregano ca 1 tim, gärna längre.
    • Bryn köttet i smör. Stek klart i ugn på 100°.
  • Klyftpotatis:

    • Blanda potatisen med olja, krydda med salt och oregano. Baka i ugn på 200° ca 30 min.
  • Grekisk aubergineröra:

    • Picka auberginerna med en gaffel och baka i ugn på 200° ca 30 min.
    • Skala auberginerna och mixa innanmätet med citronsaft, vitlök, olivolja och vitost. Smaka av med salt. Toppa med persilja vid servering.
  • Tzatziki:

    • Riv gurkan grovt, blanda med salt och låt rinna av i en sil. Blanda yoghurt med gurka, vitlök och olivolja. Smaka ev av med mer salt.
    • Servera souvlaki med klyftpotatis, aubergineröra, tzatziki och sallad toppad med lite vitost.