Gör så här
-
-
Marinera köttet i citronsaft, olivolja och oregano ca 1 tim, gärna längre.
-
Bryn köttet i smör. Stek klart i ugn på 100°.
-
Klyftpotatis:
-
Blanda potatisen med olja, krydda med salt och oregano. Baka i ugn på 200° ca 30 min.
-
Grekisk aubergineröra:
-
Picka auberginerna med en gaffel och baka i ugn på 200° ca 30 min.
-
Skala auberginerna och mixa innanmätet med citronsaft, vitlök, olivolja och vitost. Smaka av med salt. Toppa med persilja vid servering.
-
Tzatziki:
-
Riv gurkan grovt, blanda med salt och låt rinna av i en sil. Blanda yoghurt med gurka, vitlök och olivolja. Smaka ev av med mer salt.
-
Servera souvlaki med klyftpotatis, aubergineröra, tzatziki och sallad toppad med lite vitost.