Solroskaka med äpplen

Solroskaka med äpplen

Gör så här

1. Vispa smör och socker pösigt. Rör ner äggen, ett i taget.
2. Tillsätt kvarg, vaniljsocker och hälften av solrosfröna.
3. Blanda mjöl och bakpulver, vispa ner i smeten.
4. Smörj och bröa 8-12 st sockerkaksformar.
5. Fördela smeten i formarna. Stick ner äppelklyftor till hälften i smeten. Strö över resterande solrosfrön.
6. Baka i ugn på 175°C ca 60-70 min. Låt svalna innan kakan stjälps upp.
7. Pudra ev över florsocker.

TIPS: Baka kakan i ett litet bleck eller form med bakplåtspapper, ca 20x30 cm och grädda i ugn på 225°C ca 30 min.

En kaka räcker till 10-12 bitar

Serveringsportion ca: 145 g
Källa: Lätt och läckert

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen