Sockerstekt lax med potatis och brysselkålskompott

Sockerstekt lax med potatis och brysselkålskompott

Gör så här

1. Strö socker över laxen och låt vila 10-15 min.
2. Bryn laxen snabbt på hög värme i smör. Salta och peppra.
3. Lägg på bleck och stek laxen klar i ugn på 175° i 8-10 min. strax innan servering.
4. Fördela potatis och brysselkål i smorda bleck.
5. Koka upp bechamel. Smaksätt med svecia och crème fraiche.
6. Slå den varma såsen över potatisen och värm i ugn på 175° i 10-15 minuter.

Tips: Är gott med en liten rosa kärna.

Serveringsportion ca: ?
Källa: Katja Palmdahl Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen