Smörrebröd

Smörrebröd

Gör så här

Kvibille Gräddädel och fikonmarmelad:
1. Lägg fikon i en tjockbottnad kastrull, slå på vatten, tillsätt kanelstång och citronskal.
2. Låt sakta koka upp under lock, låt puttra i ca 10 minuter tills fikonen är mjuka. Låt svalna, lyft upp kanel och citronskal, smaka av med några droppar pressad citronsaft.
3. Bred ett tunt lager smör på rågbrödet.
4. Lägg lite sallad i ena hörnet, lägg på ost, toppa med marmelad och strö över valnötter.

Rostbiff med curryremoulad:
1. Hetta upp olivolja i en kastrull, fräs lök och curry, slå på apelsinjuice och låt koka upp. Låt svalna, rör ner färskost, blanda ner pickles och smaka av med salt och peppar.
2. Lägg ett tunt lager av färskoströra på rågbrödet, toppa med rostbiff och fördela resterande röra på rostbiffen, strö över bacon.

Örtgravad strömming:
1. Rör ihop vatten, ättika och salt.
2. Vänd ner strömmingen när saltet löst sig.
3. Ställ kallt minst 10 timmar, den är klar när köttet vitnat. Låt rinna av och torka filéerna på en kökshandduk.
4. Mixa vitlök, chili, citronskal, olivolja, salt, peppar och örter i en mat-beredare.
5. Lägg strömmingen i ett bleck, ringla över örtoljan, salta lätt och ställ kallt över natten.
6. Bred rikligt med crème fraiche på ett rågbröd.
7. Toppa med strömming och dekorera gärna med sallad.

Tips: Gör smörrebröden lite mindre. På dessa små godingar är det pålägget, inte brödet, som spelar huvudrollen. Sälj dem styckvis eller tre stycken till ett hyggligt pris.

Serveringsportion ca: 100 g per smörrebröd
Källa: Deli nr 9, 2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen