Smetanasorbet, ljunghonung, skogshallon, äpple och fänkål

Smetanasorbet, ljunghonung, skogshallon, äpple och fänkål

Gör så här

1.Blanda ihop samtliga ingredienser till sorbeten och kör i glassmaskin.

2.Skala äpplena och kärna ur. Ånga äpplena möra i ugnen under platsfilm, 15 - 20 min. Kyl ner äpplena ordentligt.

3.Tvätta av fänkålen och kör i en centrifug. Sila juicen genom finmaskig sil.

4.servera äpplena med smetanasorbet, fänkålsjuice och torkade hallon. Hallonjuicen serveras i små glas.

Källa:Arla Köket smetana 2011
Stefan Eriksson, Årets Kock 1987

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen