Små sessor med röda vinbär

Små sessor med röda vinbär

Gör så här

1. Jacondeanslag: Vispa mandelmjöl, florsocker, ägg och vetemjöl i ca 10 minuter. Smält smör. Vispa äggvita och socker till en maräng. Blanda marängen med äggvispet och det smälta smöret. Stryk ut smeten tunt på silpat och baka i 210°C i 3 – 4 minuter. Låt svalna. Stick ut små, runda bottnar. Går att förbereda och förvara i frys.
2. Vaniljkräm: Koka upp mjölk och vaniljstång i en kast¬rull. Blanda samman maizena, äggula och socker. Häll den kokande mjölken över äggblandningen och rör ihop till en kräm. Häll tillbaka krämen i kastrullen och koka i ca 2 minuter. Rör ner smör. Låt svalna. Passera krämen och tillsätt Kesella sist. Förvara i kyl.
3. Yoghurtpudding: Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp grädde, socker och vaniljstång. Tillsätt de avrunna gelatinbladen under vispning. Låt svalna. Vänd ner matyoghurt. Fyll i små formar och frys in.
4. Koka upp alla ingredienser till sylten sakta, skumma om det behövs. Gör ett syltprov. Låt svalna när sylten är färdig. Sylten kan förvaras 6 – 12 månader.
5. Montering: Lägg tunt, utkavlad grön marsipan i runda silikonformar. Lägg i lite vaniljkräm och tryck ner fryst yoghurtpudding. Lägg på sylt och sist de runda anslagen. Vänd formarna upp och ner, skär ett snitt i tårtorna. Pudra över florsocker och lägg på fina klasar av röda vinbär.

Serveringsportion: 30 g
Källa: Dessertakademien 2004

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen