Slottsstek med gräddsås

Slottsstek med gräddsås

Gör så här

1. Bryn köttet i smör på stekbord. Lägg över i kokgryta. Salta och peppra.
2. Tillsätt lök, morötter, ansjovisfiléer och vatten. Låt koka upp och skumma eventuellt.
3. Tillsätt övriga kryddor och smaka av med ättika och sirap.
4. Brässera under lock till innertemperaturen är 75ºC. Tag upp köttet.
5. Vispa ihop mjölet med lite av grädden. Koka upp buljongen med resten av grädden och vispa i redningen. Låt koka ca 5 min. Smaka av med kaffe, salt och peppar.
6. Servera köttet med gräddsås, potatis, gelé och grönsaker.

Serveringsportion ca: Slottsstek 90 g, gräddsås 1 dl, potatis 175 g, grönsaker 75 g, gelé 20 g
Källa: Lunchguiden nr3

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen