Skinkvåfflor

Skinkvåfflor

Gör så här

1. Blanda äggulor, yoghurt, vetemjöl och salt. Vispa äggvitorna till hårt skum. Vänd försiktigt ner äggvitorna i smeten. Pensla våffeljärnet med smält smör och grädda pösiga våfflor. Strö över skinkstrimlor mot slutet av gräddningstiden. Smeten kan även stekas som pannkakor på stekbord på relativt svag värme. Strö över skinkstrimlor, vänd pannkakan och stek färdigt.
2. Servera med lingonsylt, riven morot och en klick cottage cheese.

Serveringsportion: 1 våffla ca 100 g, sylt ca 15 g, morot ca 50 g, cottage cheese 30 g
Källa: Arla Köket Skola 1:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen