Skånsk äppelkaka

Skånsk äppelkaka

Gör så här

1. Koka upp mjölk, socker och vaniljstång till bavaroisen. Låt stå 15 minuter,
2. Lägg gelatinblad i kallt vatten.
3. Vispa ägg och socker lätt, tillsätt den varma mjölken och sjud till 85° under omvispning.
4. Tillsätt gelatinbladen, sila ned i en bunke och ställ kallt. Låt svlna till 20°.
5. Vänd ner lättvispad grädde och matyoghurt.
6. Skär äpplena i kuber till kompotten. Strimla citronmelissen och vänd ner. Bind ihop med äpplemarmelad.
7. Vispa crème fraichen fast tillsammans med övriga ingredienser.
8. Skala och kärna ur äpplena till äppelkakan. Dela dem i 4 delar och lägg i en kastrull.Häll på vatten, kanelstång och socker. Koka till en grov kompott.
9. Blanda smör och socker till kavringsströsslet. Tillsätt kvaring, mandelmjöl, mjöl, salt, kanel och citronrasp. Blanda allt till en smulig deg. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och baka gyllenbrunt i 180°. Låt svalna.
10. Varva äppelkompott och kavringströssel i ett bleck. Baka i 175° i 30-40 minuter. Låt svalna. Frys in.
14. Skär remsor av äppelkakan och lägg mot kanten i glaset, fyll i lite vaniljbavaroise i mitten och frys in igen.
15. Tina kakan före servering. Toppa med äppelkompott och vispad citron- och vaniljcrème fraiche.

Serveringsportion ca:
Källa: Sweetlab

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen