Silverlök – Gula ärtor – Smetana – Mejram

Silverlök – Gula ärtor – Smetana – Mejram

Gör så här

1. Lägg ärtorna i blöt enligt anvisningen på förpackningen.

2. Lägg ärtor, lök, buljong och mejram i en kastrull och koka tills ärtorna mjuknat. Sila av (spara kokspadet) och mixa ärtorna. Tillsätt smör och ev lite kokspad tills crèmen får önskad konsistens, smaka av med salt.

3. Skala och koka silverlökarna mjuka i saltat vatten, lyft upp och låt svalna. Dela lökarna.

4. Fritera kokta ärtor i 140° varm olja. Låt rinna av på papper och krydda med salt.

5. Servera lökarna med ärtcrème, krispiga ärtor, smetana och färsk mejram.

Källa: Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen