Sill – Gräddfil – Färsk lök

Sill – Gräddfil – Färsk lök

Gör så här

1. Lägg sillfiléerna på en plåt som passar i en rök. Häll rökspånet i en röklåda och tänd lådan. Ställ plåten med sill i röklådan när det börjar bildas rök. Dra av från värmen och låt stå ca 3 min. Skär upp sillen i tunna skivor vid servering.

2. Häll gräddfilen i ett kaffefilter och låt rinna av, ta vara på vasslen.

3. Skär av blasten på lökarna och spara till senare. Koka de hela lökarna mjuka i saltat vatten ca 10 min. Lyft upp och låt svalna. Dela dem på längden och stek snittytan i matolja i en panna till fin färg. Tillsätt vasslen från den hängda gräddfilen och låt koka in i lökarna, avsluta med smöret. Dela ner lökarna i lameller.

4. Fritera blasten i 140° varm olja tills den är krispig. Låt rinna av på papper och salta. Lägg upp sill, lök och blast och servera med gräddfilen.

Källa:  Webbkampanj sommar,  Thomas Sjögren, Årets Kock 2015

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen