Shawarma från skogen

Shawarma från skogen

Gör så här

Kryddmix:

1. Mixa samman alla kryddorna i kryddmixer tills de är finmalda.       

Dovhjort:

1. Putsa köttet och skär det i batonger som är ca 6 cm i diameter. Rulla dem i hälften av kryddorna.

2. Bryn köttet i smör och stek klart i ugn på 120° till en innertemperatur på 52–54°. Rulla köttet i resterande kryddor.

3. Skär upp i tunna skivor vid servering.

Pickels:

1. Skala och strimla alla rotfrukter och löken i lite tjockare julienne. 

2. Koka upp ättika, socker och vatten. Lägg i grönsakerna och skivad chili. Rör runt och slå upp i ett kärl, låt svalna.

Pepparrotskräm:

1. Vispa smetana till en tjock kräm

2. Riv pepparroten fint på rivjärn och vänd ner i smetanan. Smaka av med salt och peppar. Lägg i spritspåse.

Till servering:

1. Plocka och skölj salladen innan servering.

2. Lägg upp sallad, dovhjort, pickels och pepparrotskräm på brödet och garnera med riven pepparrot och persilja.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen