Senapsbakad lax på gräddkokt fänkålsbädd

Senapsbakad lax på gräddkokt fänkålsbädd

Gör så här

1. Lägg fänkål och vitkål på bleck. Slå på grädde, salta och peppra lätt. Baka i ugn på 160°C i ca 15 min tills kålen är mjuk.
2. Lägg lax på smorda bleck. Salta och peppra.
3. Rör ihop senap, crème fraiche och dragon. Fördela blandningen på laxen. Baka i ugn på 160°C i ca 12 min.
4. Servera med potatis toppad med örter.

Tips: Fänkålens milda lakritssmak passar bra ihop med fisk, kokta grönsaker och som krydda i bröd.

Serveringsportion ca: Kål och grädde 110 g, lax 130 g, potatis 160 g
Källa: Arla Köket äldre 2:2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen