Semlor

Semlor

Gör så här

1.Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula jästen i en bunke. Häll över mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig.

2.Tillsätt socker, salt, kardemumma, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 30 min.

3.Blanda bakpulver med den sista mängden mjöl och arbeta in det i degen. Ta upp degen och baka ut runda släta bullar, lägg på plåtar. Låt jäsa 20 min.

4.Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn 200° ca 10 min. Låt kallna.

5.Skär av ett lock på varje bulle. Gröp ur lite inkråm ur bullarna och blanda det med mjölk och mandelmassa. Fyll bullarna med blandningen. Vispa grädden och lägg en klick i varje bulle. Lägg tillbaka locken och pudra över florsocker.

  • Fett
    18,52 g
  • Kolhydrater
    41,74 g
  • Protein
    8,18 g
  • Energi (kJ)
    1540,61 kJ
  • Energi (kcal)
    371,04 kcal

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör & sön: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen