Semla med karamell

Semla med karamell

Gör så här

SYRAD KARAMELLGRÄDDE:

Smält sockret i en kastrull på spisen till mörkbrun färg. Rör sparsamt och försiktigt så att inte sockret kristallíserar sig, men så att alla eventuella klumpar försvinner. Tillsätt ca en fjärdedel av grädden och koka upp igen, därefter resten av grädden. Ställ in karamellgrädden i kylen. Ta ut grädden ur kylen när den är riktigt kall och vispa den.

KOLAFYLLNING:

Koka ihop grädde, socker, glykos och sirap i en kastrull till 111°.Ta av kastrullen från värmenoch rör ner smöret. Låt kolan svalna.

MONTERING:

Dela semmelbullarna vågrätt. Spritsa kolafyllning på de undre delarna. Spritsa en spiral med karamellgrädde ovanpå kolan, använd gärnaSt Honoré (droppformad) tyll. Smält lite strösocker och doppa ovansidan av locken i karamellen. Låt karmellen stelna och svalna. Lägg locken på karamellsemlorna.

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen