Seg jordgubbsmaräng

Seg jordgubbsmaräng

Gör så här

1. Klä en långpanna/bleck med bakplåtspapper, 25 x 30 cm.
2. Vispa vitorna till mjukt skum. Tillsätt 1 3/4 dl av sockret, lite i taget. Vispa tills smeten är tjock och blank.
3. Blanda 1 msk socker med maizena, blanda ner i marängsmeten tillsammans med citronsaften.
4. Bred ut smeten i långpannan. Grädda i ugnen vid 175°, ca 15 minuter. Kakan skall kännas lätt elastisk.
5. Strö resterande socker på ett bakplåtspapper. Stjälp upp marängen. Dra av pappretsom marängen är bakad på. Låt svalna.
6. Hacka jordgubbarna. Vispa grädden och blanda med jordgubbarna. Bred jordgubbsgrädden på marängen, rulla ihop från långsidan.
7. Smält chokladen och ringla den över rullen.
8. Skär i ca 3 cm breda bitar och servera.

Serveringsportion ca: 100 g
Källa: Älskade Gubbar 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen