Savoykåldolmar med grönpepparsås

Savoykåldolmar med grönpepparsås

Gör så här

1. Koka korngrynen enligt anvisningarna på förpackningen. Fräs korngryn och lök i smör. Låt svalna. Blanda med crème fraiche och gräslök. Smaka av med salt och peppar.
2. Ånga kålbladen ca 20 sekunder på hålbleck i ugnen. Fyll kålbladen med korngrynsröran, rulla ihop och pensla på smält smör. Stek i ugnen vid 150°C ca 20 min.
3. Fräs lök och grönpeppar i smör. Karamellisera socker och häll på buljongen. Koka upp. Tillsätt lökfräset. Koka upp. Tillsätt crème fraiche och koka på svag värme ca 5 min. Red av med maizenamjöl. Smaka av med salt och peppar.
4. Fördela saltet i bleck. Lägg potatisarna på salt bädden. Stek i ugnen vid 175°C ca 30 min. Klicka på smör och strö över salt.

Serveringsportion ca: 2 st kåldolmar 200 g, sås 0,6 dl, potatis 200 g
Källa: Arla Köket Lunch 1:2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen