Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Salviakryddade leverbiffar med gräddsås

Gör så här

1.Mixa lever, äpple, potatis, ansjovis och purjolök till en jämn smet. Tillsätt ägg, grädde, lök, salvia, salt och peppar, blanda väl. Rör ner potatismjöl och ströbröd. Låt svälla i kyl ca 30 min.

2.Gräddsås: Koka upp buljong, grädde, timjan, soja och lingon, låt koka ca 5 min. Red av med majsstärkelse utrörd i lite vatten. Koka upp under omrörning och smaka av med salt och peppar.

3.Bryn biffarna i smör. Lägg dem i smorda bleck och stek dem färdiga i ugn, 175° ca 10 min.

4.Koka potatisen.

Servera biffarna med gräddsås, rårörda lingon och potatis.

Serveringsportion: 300 g
Källa:Arla Köket Mat & Myter 2011/Skolmat till 100

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen