En smakrik salladsbowl med glutenfri tabbouleh som kan serveras på plats eller enkelt tas med.

Salladsbowl med tabbouleh på quinoa och linser, Grilling cheese och muhammara

Recept av Hanna Normark

En smakrik salladsbowl med glutenfri tabbouleh som kan serveras på plats eller enkelt tas med.

Gör så här

  • Tabbouleh på quinoa och linser:

    • Koka quinoa och linser enligt anvisningen på förpackningarna. Blanda quinoa, linser, tomater och persilja. Smaksätt med citronsaft, olivolja och salt. Tabboulehn ska vara syrlig och ha en tydlig sälta.
  • Muhammara:

    • Lägg alla ingredienser i en mixer och ”pulsa” tills en grynig massa. Smaka av med salt och svartpeppar.
  • Grilling cheese:

    • Skär osten i skivor. Grilla skivorna i salamander tills de har fin färg. Skär osten i grova tärningar.
  • Montering:

    • Fördela babyspenat och tabbouleh i djupa tallrikar. Lägg på nygrillad ost, muhammara och yoghurt. Toppa med valnötter, sumak och granatäppelkärnor.