Saftig nötbog med krämiga ingefärsrotfrukter

Gör så här

    • Låt buljong, soja, ingefära och lök koka upp i en gryta. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme under lock ca 1½ tim tills köttets innertemperatur är 65-70°C. Vänd köttet efter halva tiden.
    • Ta det från värmen men låt köttet ligga kvar i spadet ca 30 min.
    • Lägg rotfrukterna på smorda bleck.
    • Blanda grädde med mjölk, ingefära och salt. Fördela den över rotfrukterna.
    • Stek i konv. ugn vid 175° ca 20 min, tills rotfrukterna är klara.
    • Koka upp skyn tillsammans med crème fraiche.
    • Red av med Maizena utrörd i lite mjölk. Låt koka några min. Smaka av med ingefära och farinsocker.
  • Tips: Hit kan man förbereda köttet dagen innan. Kyl ner, skiva och lägg på bleck - förvara i kylen.