Saftig nötbog med krämiga ingefärsrotfrukter

Saftig nötbog med krämiga ingefärsrotfrukter

Gör så här

1. Låt buljong, soja, ingefära och lök koka upp i en gryta. Lägg ner köttet och låt koka på svag värme under lock ca 1,5 timme tills köttets innertemperatur är 65-70°C.
2. Vänd köttet efter halva tiden. Ta det från värmen men låt köttet ligga kvar i spadet ca 30 min.
3. Lägg rotfrukterna på smorda bleck.
4. Blanda grädde med mjölk, ingefära och salt. Fördela den över rotfrukterna.
5. Stek i konv. ugn vid 175°C ca 20 min, tills rotfrukterna är klara.
6. Koka upp skyn tillsammans med crème fraiche.
7. Red av med Maizena utrörd i lite mjölk. Låt koka några minuter. Smaka av med ingefära och farinsocker.

Tips: Hit kan man förbereda köttet dagen innan. Kyl ner, skiva och lägg på bleck - förvara i kylen.

Serveringsportion ca: Kokt kött 80 g, sås 0,5 dl, ingefärsrotfrukter 125 g, kokt potatis 175 g
Källa: Arla Köket Skola 2:2000

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen