Saffransbröd med Kesella

Saffransbröd med Kesella

Gör så här

1. Smält smör, tillsätt mjölk och värm till 37°. Smula jästen i degbunken. Häll över mjölkblandningen och rör tills jästen löst sig.

2. Tillsätt kvarg, saffran, socker, salt, ägg och mjöl. Arbeta degen smidig. Låt jäsa 40 min.

3. Ta upp degen och baka ut till lussekatter, lägg på plåtar och garnera med russin. Låt jäsa 30 min.

4. Pensla med uppvispat ägg och grädda i ugn, 200° 5-7 min. Låt svalna.

Källa: Saffransbröd 2011

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen