Rullad fläsksida med ingefära och grönt

Rullad fläsksida med ingefära och grönt

Gör så här

1.  Skär ett snitt längs med fläsksidan, men inte rakt igenom. Vik upp köttet.

2.  Dela vitlöken i klyftor och skala. Rosta i ugn med oljan på 160° tills vit­ löken är gyllene. Skala och finstrimla ingefäran. Blanda  vit löken, oljan och ingefäran och bred ut på fläsket. Rulla ihop med svålsidan utåt och bind med steksnöre.

3.  Karamellisera sockret. Tillsätt soja, sake och mirin och låt koka ihop.  

4.  Tillaga fläskrullen i ugn på 90° ånga. Ta bort ångan och fortsätt tillaga köttet tills det är mört, ca 4 tim. 5.  Öka temperaturen till 250° och låt  svålen bli frasig och gyllenbrun.   

5. Pensla svålen då och då med glazen. Vänd fläskrullen under stekningen så att den blir frasig runtom. Skär i skivor vid servering.

6.  Bryn smöret i en stekpanna och lägg ner persiljerötterna och salta. Ös med smöret under stekningen.

7.  Koka ärtorna i saltat vatten. Sila av och tillsätt grädde. Sjud tills grädden har krämig konsistens. Mixa till en slät puré och smaka av med salt och crème fraiche. Lägg i en spritspåse.

8.  Sprita bondbönorna. Koka bönor och haricots verts i saltat vatten  1–2 min. Kyl i isbad. Skala bondbönorna. Skala och skär schalottenlöken i tunna ringar.

9.  Servera fläskskivan med persiljeroten. Spritsa på ärtpurén och garnera med bondbönor, haricots verts, schalottenlök och ärtskott blandade med lite olivolja. Droppa ev på lite av glazen.

Källa: Årets kock 2017 Johan Backéus 

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen