Rotselleri och löjrom

Rotselleri och löjrom

Gör så här

Rotsellerichips:

1. Tvätta och skala rotsellerin. Fritera skalet i 160° varm olja tills det är frasigt. Låt rinna av på papper och salta lätt.

Dillpicklad rotselleri:

1. Skiva 5 skivor av rotsellerin tunt på skärmaskin. Skär ner skivorna i mindre bitar och lägg i vakuumpåse.

2. Koka upp ättika, socker och vatten med dillstjälkarna, spara dillkvistarna till garnering. Kyl ner lagen och häll i påsen med rotsellerin och förslut.

Bakad rotselleri och kräm:

1. Gnid in resterande rotselleri med olja och salt och baka i ugn på 150° tills rotsellerin är mjuk rakt igenom, ca 3 tim. Låt svalna.

2. Skär den bakade rotsellerin i 10 skivor, ca 1 cm tjocka. Stansa ut fina bitar, ca 10 cm i diameter. Skär bort det yttersta skiktet från det som blir över och mixa rotsellerin med varm grädde och smör tills en slät kräm. Smaka av med salt.

 Garnering:

1. Lägg ett fint ägg med löjrom på varje bakad rotselleriskiva. Lägg rotsellerikräm bredvid med picklad rotselleri, dillkvistar och toppa med rotsellerichipsen.

Kockrapporten, Jimmi Eriksson

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen