Rotsakskaka med fylld lök

Rotsakskaka med fylld lök

Gör så här

1. Skiva rotsaker och lök tunt. Bryn löken mjuk i smör. Blanda alla ingredienser.
2. Fodra bleck med plastfolie och fyll med rotsaksblandningen, packa väl.
3. Baka av i 135°C ca 50 min. Prova om kakan är mjuk rakt igenom.
4. Låt svalna och ställ den sedan under press. När kakan är helt kall, stjälp upp den och skär portionsbitar.
5. Värm bitarna i ca 25 min på 150°C så att de får lite färg.
6. Skala lökarna försiktigt, bara det yttersta höljet, skär inte av ändarna.
7. Koka i ångugn eller saltat vatten i 8–10 min tills de börjar kännas mjuka. Låt svalna och skär sedan av hattarna. Spara dem.
8. Plocka ur inkråmet, spara minst tre skikt som väggar. Finhacka inkråmet. Mixa bönor och finhacka dragon.
9. Blanda alla ingredienser, smaka av med salt och peppar. Fyll lökarna med massan och avsluta med riven ost.
10. Tryck tillbaka hattarna och baka i ugn 220°C ca 12 min tills de fått fin färg och är genomvarma.
11. Servera med bladsallad.

Serveringsportion ca: Rotsakskaka 155 g, lök 180 g
Källa: Arla Köket Vego 2008

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen