Rostade rotfrukter med blå vallmofrön

Rostade rotfrukter med blå vallmofrön

Gör så här

Rotfrukter och grönsaker som rostats i ugn är både praktiskt och gott. Variera grönsakerna efter säsong och vad du har i kylarna. En varm dressing och frön blir gott tillbehör.

1. Lägg fänkål och några vitlöksklyftor, lite olja, salt och peppar i ett bleck och täck med aluminiumfolie. Blanda ihop resterande grönsaker, svamp, lök, olja, salt och peppar på ett annat bleck. Rosta båda blecken i ugn på 175° tills det är mjukt.
2. Koka upp crème fraiche, buljong och citronskal, smaka av med citronsaft, salt och peppar. Tillsätt pepparrot efter smak.
3. Rosta vallmofrön i panna med olja och salt. Strö fröna över grönsakerna. Servera med grovt bröd.

Serveringsport ca: grönsaker 350 g, sås 0,5 dl, frön 1 msk, bröd 60 g
Arla Köket Restaurang 1:2005

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen