Rökt kyckling och bönmix

Rökt kyckling och bönmix

Gör så här

1. Blanda vatten och salt, rör tills saltet har lösts upp. Lägg i kycklingen och låt rimma ca 4 tim. Lyft upp ur saltlagen, torka av. Pensla kycklingen med honung och lägg på galler.


2. Värm rökspånen i en stekpanna och tänd eld på spånen. Kväv elden med ett lock och ställ in i botten på en 70° varm ugn. Sätt in gallret med kycklinglårfiléerna i mitten av ugnen. Lyft av locket på stekpannan och låt kycklingen stå i stängd ugn tills röken har lagt sig. Sätt in en stektermometer i köttet, öka ugnsvärmen till 90° och stek till en innertemperatur på 70°.


3. Skölj bönorna i kallt vatten och låt rinna av väl. Mixa med vitlök, citronskal, citronsaft och olja. Vänd ner riven ost och smaka av med salt och lite tabasco, späd ev med vatten om det behövs.


4. Lägg på en rejäl klick bönmix på brödskivorna. Riv kycklingköttet och toppa bönmixen med kyckling, tranbär, frisésallad och svartpeppar.

Källa: Arla Köket Lunch på Hjerta 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen