Rödbetssnäckor med chiafrön, mandel och linfrön toppade med koksflingor och quinoapuffar

Rödbetssnäckor med chiafrön, mandel och linfrön toppade med koksflingor och quinoapuffar

Gör så här

1. Lägg chiafröna till fyllningen i blöt i vattnet och låt svälla under natten.
2. Blanda fördegen i en degblandare. Låt jäsa till första bubblan, ca 30 min.
3. Blanda ner vetemjöl och salt. Arbeta degen ca 10 min på mellanhastighet. Tillsätt smöret lite i taget. Blanda väl till en seg och elastisk deg. Plasta och ställ i kyl ca 1 tim.
4. Blanda mandelmassa och smör i maskin med vinge till en slät kräm. Tillsätt de blötlagda chiafröna och blanda väl.
5. Kavla ut degen ca 3 mm tjock. Stryk på mandelfyllningen, strö på linfrö och torkade blåbär, rulla ihop. Skär upp som snäckor och lägg i pappersformar. Låt jäsa ca 1½ tim. Pensla med ägg och toppa med kokosflakes och quinoapuffar.
6. Baka av på 190° 10-12 min.

Källa: Magnus Johansson, Konditor, Arla Köket Fun Baking 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen