Rimmad oxbringa med currybuljong och rotfruktsmos

Rimmad oxbringa med currybuljong och rotfruktsmos

Gör så här

1. Skiva oxbringan tunt och spara buljongen.
2. Fräs curry. Tillsätt buljong, koka upp och red med maizena utrört i lite vatten. Tillsätt crème fraiche och vinäger. Smaka av med en nypa socker, salt och peppar.
3. Skala och skär rotfrukter och potatis i mindre bitar. Potatisen kan dock vara i större bitar då den har kortare koktid.
4. Koka rotfrukterna mjuka i saltat vatten. Blanda med äpple, smör och mjölk i en blandare med vingen. Låt gärna moset vara lite "bitigt". Smaka av med salt.

Serveringsportion ca: Oxbringa 80 g, sås 90 g, rotfruktsmos 200 g
Källa: Arla Köket Senior 2:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen