Rågsiktsbröd

Rågsiktsbröd

Gör så här

1. Smula jästen i en bunke. Smält smöret i en kastrull och häll i mjölken. Låt blandningen bli fingervarm, 37°C och häll den över jästen. Rör om så att jästen löser sig. Tillsätt sirap, salt, kryddor och det mesta av mjölet.
2. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den jäsa övertäckt ca 30 min. Ta upp degen på mjölat bakbord. Knåda den smidig. Tillsätt ev mera mjöl.
3. Dela degen i fem delar. Forma varje del till en slät rund bulle. Kavla ut dem till runda kakor, ca 2 cm tjocka. Lägg dem på smorda plåtar. Ta ut ett hål i mitten på varje kaka med ett mått eller ett litet glas. Nagga kakorna med brödnagg eller gaffel. Låt kakorna jäsa övertäckta, ca 30 min.
4. Grädda kakorna vid 225°C ca 10 min. Låt dem kallna på galler under bakduk.

Serveringsportion ca: 1 bröd 40 g
Källa: Arla Köket Junior nr 2 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen