Rabbemos med rimmad fläskbog

Rabbemos med rimmad fläskbog

Gör så här

1. Lägg bogen i en rymlig gryta och täck ordentligt med vatten.
2. Koka upp och häll av vattnet.
3. Lägg övriga ingredienser i grytan och täck med kallt vatten.
4. Koka köttet i ca 1 tim, till en innertemperatur på 75°.
5. Ta upp köttet. Reducera buljongen, sila och spar buljongen till rabbemoset.
6. Täck kålrot, morot och lök med vatten, koka mjuka i ca 30 min.
7. Lägg i potatisen med de kokande grönsakerna. Koka tills potatisen blivit mjuk ca 30 min.
8. Häll av vattnet, mosa grönsaker, lök och potatis med en potatisstöt.
9. Tillsätt mjölk och smör och vispa ihop till ett mos. Späd till önskad konsistens med buljongen.
10. Smaka av med kryddpeppar, salt och peppar.
Servera fläskbogen med rabbemos.

Källa: Arla Guld Ko 2014

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen