Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor

Pumpaéclair fylld med en crème på potatis och comté samt rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor

Gör så här

1. Koka upp pumpasaft med mjölk och smör. Till-sätt mjölet och låt sedan koka under vispning tills det släpper från kanterna, låt svalna.

2. Kör degen i maskin med vinge och tillsätt ett ägg i taget. Blanda till en slät deg. Spritsa ut på bakplåtspapper i 5 cm långa stavar. Baka av i ugn på 175° ca 25 min.

3. Riv osten. Skär mandelpotatisen i skivor och koka mjuka med grädde och smör. Mixa till en slät crème med osten, smaka av med salt och peppar och låt svalna. Fyll en spritspåse med potatiscrèmen.

4. Skär svampen i mindre bitar. Rosta i smör och låt svalna. Skär bakpotatisen i tunna strimlor och fritera i olja, 175° tills de är gyllenbruna och krispiga. Låt rinna av på papper och salta.

5. Ta av toppen på éclairerna. Spritsa på potatis-crème och bränn av lätt med en brännare. Garnera med rostad karljohanssvamp och friterade potatisstrimlor.

Källa: Falbyggdens ostbar 2016

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen