Profiteroller med vaniljglass

Profiteroller med vaniljglass

Gör så här

1. Chokladganache och karamell till doppning: Koka upp grädde och smör och slå över chokladen. Mixa med stavmixer, tillsätt matyoghurt och mixa till en slät massa.
2. Petit-chouer: Sjud vatten, mjölk, salt, socker, smör och vispa ner mjölet. Rör hela tiden om med en träslev. Rosta massan 2 - 3 minuter. När massan helt släppt från kanterna, och börjar ta lite färg, häll över i en vispkittel. Kör massan med en vinge på mellanhastighet. Tillsätt ägg tills massan blir helt blank och inte för lös. Spritsa på papper (på mördegsprofiterollerna, lägg på mördegslocken här). Baka i varmluftsugn på 180°C i ca 15 minuter beroende på storlek. Baka med öppet spjäll de sista 2 - 3 minuterna. När de är klara ska de låta ihåliga när du knackar lätt. Annars, baka lite till. Låt kallna.
3. Mördegslock till petit-chou: Kör smör, mandelmassa och socker klumpfritt. Tillsätt mjöl och blanda snabbt. Ställ i kyl över natten. Gör petit-chouerna fram till bakning. Kavla ut mördegen 2 mm tjock och forma runda bottnar. Lägg dem på profiterollerna. Baka på samma sätt.
4. Montering: Fyll upp glass i en spritspåse med tyll nr 6. Stick ett litet hål i profiterollens undersida, fyll med glass och ställ in i frysen direkt. Ta fram de fyllda profiterollerna efter ca 15 minuter då glassen satt sig. Doppa toppen i ganache eller ha dem naturella med mördegslock. Karamell eller rivna hasselnötter är också gott att doppa i.

Serveringsportion ca: 50 g
Källa: Dessertakademien 2003



Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen