Prinsesstårta 2.0

Prinsesstårta 2.0

Gör så här

Mandelanslag:

1. Vispa upp ägg, äggula, mandelmjöl och socker. Sikta

vetemjölet och vänd ner i äggvispet. Tillsätt smöret.

2. Baka av 7 bottnar i 180° 22–25 min i 16 cm ringar.

Vänd bottnarna upp och ner efter bakning.


Hallonjelly:
1. Blanda hallonpuré och socker. Värm en liten del av

purén och blanda med gelatinet. Rör i resterande puré. 

2. Fördela jellyn i 20 st 14 cm ringar eller gummimattor.
Det går även bra att kyla ner jellyn och sedan spritsa

ut när den tjocknat till jellyplattor.


Mandelkrisp:
1. Smält chokladen med kakaosmöret och tillsätt mandel-

praliné.

2. Krossa cornflakes med en kavel och blanda i.
3. Fördela blandningen på två bakplåtspapper och kavla ut den tunt, 2–3 mm tjock. Använd ett bakplåtspapper

på toppen vid utkavling. Stick ut 10 bottnar med 16 cm ring. Frys.


Vit choklad- och vaniljbavaroise:
1. Koka upp mjölk, 350 g socker samt urskrapade frön

och vaniljstänger.

2. Vispa ihop äggula och resterande socker. Slå den

kokande mjölken över äggen under vispning och

sedan tillbaka i kastrullen. Värm till 85° under

vispning. Tillsätt gelatinet.

3. Häll allt över chokladen genom en finmaskig sil och

mixa slät. Vänd i grädden när koket har en temperatur

på 20–22°.


Vit spraychoklad:
1. Blanda choklad och kakaosmör. Önskas grönt spray,

använd fettlösliga färger till infärgning.


Montering:
1. Dela anslagen på tre så att det blir 2 bottnar per tårta. Gör tårtorna upp och ner i kupolformar. Alternativt ringar, men börja då med en botten längst ner.
2. Lägg i en skopa bavaroise och twista i hallonjelly. Lägg på en botten och upprepa proceduren. Lägg i mandelkrispen innan sista bottnen läggs på. Ställ i frys.
3. Ta ut tårtorna och spraya dem med choklad. Slå en

marsipanremsa runt tårtorna, dekorera med hallon och gelédroppar.


Källa: Klassiker i ny stil nr 1

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen