Potatispuré med aubergine och citronsyltad vitkål

Potatispuré med aubergine och citronsyltad vitkål

Gör så här

1. Pressa potatis, rör i mjölk och smör. Gör en len och god puré. Salta och peppra.
2. Pensla aubergin med smör, salta och peppra. Grilla, först snittytan och vänd sedan. Lägg vitlök på auberginhalvorna. Baka klart i ugn på 175°C tills de är mjuka.
3. Koka upp citronsaft, vatten och socker. Lägg i citronskal. Koka i ca 5 min, låt svalna.
4. Värm upp surkål och smaka av med citronskalet, smör, salt och peppar.
Avsluta med att tillsätta persilja och timjan.

Serveringsportion ca: Potatis 150 g, aubergine 150 g, kål 140 g
Källa: Arla Köket Lätt-Lunch 1:2003

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen