Potatis- och purjolöksoppa med bacon, nybakt bröd med KESO-röra

Potatis- och purjolöksoppa med bacon, nybakt bröd med KESO-röra

Gör så här

1. Koka upp mjölk och buljong. Lägg i potatis och purjolök. Koka tills de känns mjuka.
2. Tillsätt vitlök, bacon och grädde. Smaka av med salt och peppar.
3. Smula ner jästen i en bunke. Rör ut jästen i lite vatten. Rör ner övriga ingredienser och blanda till smidig deg.
4. Häll degen i smorda bleck. Täck och låt jäsa över natten i kylen.
5. Dag 2: Pensla olja på degen och strö över solrosfrön. Grädda i ugn, 175° ca 45 min.
6. Riv osten och blanda med cottage cheese. Smaksätt med basilika, salt och peppar.
Servera soppan med bröd och röra.

Recept: Inger Eriksson, Domarringens skola, Uppsala
Källa: Kock i skolan 2011


Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen