Plokkfiskur – Island

Plokkfiskur – Island

Gör så här

1. Ånga fisken i bleck i 80° ånga. Salta och peppra.

2. Ånga potatisen i 100° ånga. Tillsätt löken när potatisen är halvmjuk. Salta och peppra.

3. Smält smöret i en gryta och rör ner mjölet till en redning. Slå på mjölken under omrörning. Dra från värmen när det börjar koka, smaka av såsen med salt och peppar.

4. Blanda såsen med potatisen och varva med fisken i gastrobleck. Strö över riven ost och gratinera i ugn på 200° till fin färg.

5. Servera med gurka blandad med dill.

Källa: All världens skolmat

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen