Pizza med tomatig crème fraiche, nduja, spinata calabrese, fikon och syrad röd lök, pinjenötter och ruccola

Pizza med tomatig crème fraiche, nduja, spinata calabrese, fikon och syrad röd lök, pinjenötter och ruccola

Gör så här

1.Blanda jäst, vatten och socker i en liten skål och låt stå ca 5 min tills jästen börjar småbubbla. Kör mjöl, durumvete och salt i balndare, tillsätt jästvätska och övriga ingredienser och kör på medelhastighet. Öka hastigheten och kör tills degen släpper från bunkens kanter. Låt degen jäsa i en lätt oljad bunke ca 1 tim i rumstemperatur.

2.Blanda ihop ingredienserna till tomatig crème fraiche, smaka av med salt och peppar.

3.Dela degen i delar och arbeta lätt till bullar. Låt jäsa ca 20 min. Arbeta ut pizzorna på mjölat bord. Bred ut den tomatiga crème fraichen och grädda i ugn, 250°, gärna på stenplatta till fin färg.

4.Blanda ihop lagen till rödlöken. Vänd ner löken i lagen. Låt stå, gärna över natten.

Vid servering
Dela fikonen i 8 klyftor och lägg på pizzorna. Lägg på mozzarellan, spinata och strö över pinjenötterna. Toppa med rucola och den syrade rödlöken vid serering.

Källa: Karl Ljung, Årets Kock 1999

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen