Pistaschmakrons och dragonsorbet med griottes

Pistaschmakrons och dragonsorbet med griottes

Gör så här

1. Pistaschmakrons. Gör en tpt av mandel, mandelmjöl och florsocker och sikta det genom en sikt. Tillsätt äggvita och arbeta fram en slät massa.
2. Maräng: Vispa äggvita, socker och citronsaft till en styv maräng. Arbeta in 1/3 av marängen i pistaschmassan och vänd ner resten. Spritsa upp stora makrons på silpat med slät tyll nr 8 och låt torka i ca 1 timme. Baka dem med underplåt i varmluftsugn 180 – 190°C i 3 minuter. Baka färdigt i 140°C i ca 10 minuter, så glans uppstår.
3. Dragonsorbet: Blötlägg gelatin i rikligt med kallt vatten i minst 5 minuter. Koka upp vatten, socker och dragon. Lyft upp gelatinbladen ur vattnet och lägg ner dem i den varma sockerlagen. Rör om tills de har smält. Låt sockerlagen kallna och sila bort kryddorna. Tillsätt de övriga ingredienserna och frys till en sorbet.
4. Vaniljkrisp: Koka eller blanda en vaniljkräm. Stryk ut tunt med vaniljkräm som ett band på silpat, 15 cm långt och 5 cm brett. Baka gyllenbrunt i 200°C i ca 5 minuter. Skrynkla ihop dem som på bilden med en målarspackel.
5. Blanda alla ingredienser till melonsalladen och låt marinera någon timme i kyl.
6. Montering: Lägg ett par skedar sallad på tallriken och lägg en makron ovanpå. Forma en kula av sorbet och lägg ovanpå makronen, samt dekorera med vaniljkrispet och lite färsk dragon.

Serveringsportion ca: 145 g
Källa: Dessertakademien 2001

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen