Pistageglaserade kycklingfiléer med basilikasås

Pistageglaserade kycklingfiléer med basilikasås

Gör så här

1. Fördela kycklingfiléerna på smorda bleck. Stek i konvektionsugn 175ºC tills innertemperaturen är 70-75ºC ca 15-20 min.
2. Smält smöret i en kastrull, tillsätt nötter, honung, limesaft och skal, smaka av med svartpeppar. Låt koka upp.
3. Fördela glasyren på kycklingfiléerna och strö över osten. Gratinera i ugn eller salamander tills den har fått fin färg.
4. Till basilikasås, koka upp buljong och vin, låt koka några min. Tillsätt crème fraiche. Mixa i spenat och basilika. Rör ner maizena utrört i lite vatten. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
5. Servera pistagefiléerna med basilikasås, ris och brytbönor.

Serveringsportion ca: Kycklingfilé 120 g, basilikasås 1 dl, ris 175 g, brytbönor 75 g
Källa: Lunch guiden våren -97

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen