Persiljejärpe med prästostpotatis

Persiljejärpe med prästostpotatis

Gör så här

1. Blötlägg ströbröd i grädde och blanda ned övriga ingredienserna till järparna.
2. Forma till järpar med hjälp av en stor sked, alternativt gör biffar eller limpor. Lägg järparna på smorda bleck och stek i ugn, 175° ca 10 min.
3. Koka potatis i saltat vatten. Häll av vattnet och lägg potatisen i en blandare med smör, mjölk, ost och purjolök. Arbeta snabbt ihop med vingen. Smaka av med salt och peppar.
4. Plasta terrinformar eller bleck och pressa ner potatisen. Låt kallna i sval innan den skärs upp i portionsbitar och värms i ugn. Bra att göra dagen innan.
5. Koka upp kalvfond med grädde och smaka av med salt och peppar. Red med majsstärkelse till önskad konsistent.

Serveringsportion ca: 425 g
Källa: Arla Köket Senior 1:2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen