Pecannöts-  och tranbärscookies

Pecannöts- och tranbärscookies

Gör så här

1.Blanda kylskåpskallt smör och socker, knäck i äggen.
2.Blanda mjöl, havregryn, vaniljsocker, bikarbonat, bakpulver och salt i en separat bunke. Blanda mjölblandningen med smörsmeten och nyp ihop till en jämn smet. Vänd ned choklad, nötter och tranbär.
3.Ta upp degen och dela i 12 bitar. Rulla bitarna i längder, lika långa som plåten. Frys in.
4.Skär längderna i ca 1 cm långa ”mynt”, ca 8 g per kaka, drygt 30 st per längd. Lägg dem på plåtar.
5.Baka i 165° i ca 7 minuter.

Serveringsportion: 3 st kakor á 8 g. 100 portioner = 360 st kakor.
Källa: Conrad Tyrsén, Årets Konditor 2009

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen