Pastapytt med ekologisk filsås och örtbaguette

Pastapytt med ekologisk filsås och örtbaguette

Gör så här

1. Mixa örter med lite av vattnet till degvätskan. Rör ihop vatten, jäst och råsocker tills jästen har löst sig. Blanda ner mjöl och de mixade örterna. Tillsätt salt, arbeta degen kraftigt tills den blir smidig och släpper från bunkens kanter. Låt jäsa till nästan dubbel storlek och baka sedan ut till åtta lilka stora baguetter. Låt bröden jäsa, snitta dem precis innan de ska in i ugnen. Grädda först 2 min på ånga, sedan på 217°C ca 15 min.
2. Koka pasta i lättsaltat vatten enligt anvisning på förpackningen. Spola den i kallt vatten.
3. Koka linser i lättsaltat vatten 10-15 minuter, de ska ha tuggmotstånd kvar. 4. Woka morötter och lök knappt mjuka, tillsätt pastan och spenat. Vänd runt och strö sedan över linserna. Vänd sist i spenaten den ska inte stekas för länge,
5. Rör ihop alla ingredienserna till filsåsen. Servera till pytten.

Serveringsportion ca: 420 g
Källa: Carola Magnusson Veckans recept 2002

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen