Passionsrulltårta med mjölkchoklad

Passionsrulltårta med mjölkchoklad

Gör så här

Mandel- och chokladbotten:
1.  Blanda mandelmassa, äggula och 75 g äggvita till en jämn smet i en maskin med vinge.
2.  Vispa 260 g äggvita och 60 g socker till ett lätt skum. Tillsätt 130 g socker lite i taget under vispning till en fast maräng.
3.  Blanda marängen med mandelsmeten. Vänd i siktat mjöl och kakao. Tillsätt det smälta smöret.
4.  Bred ut smeten på två plåtar med silpat. Baka av i ugn på 170° ca 7 min. Låt svalna.

Passionsfruktskräm:
1.  Vispa upp äggvita och puré till ett lätt skum.
2.  Koka socker och vatten till 121°. Häll sockerlagen över äggskummet under vispning till en fin maräng. Fortsätt vispa tills marängen är kall.
3.  Tillsätt smöret lite i taget och vispa till en slät kräm.

Mjölkchokladprickar:
1.  Koka upp grädden. Smält socker och glykos till en ljus karamell. Slå den varma grädden försiktigt på karamellen. Se till att karamellen smälter ut i grädden.
2.  Slå blandningen över chok­ laden. Blanda i kondenserad mjölk och gelatin. Mixa krämen slät och låt kallna.
3.  Spritsa ut krämen på silpat  till prickar som sitter ihop.  Låt frysa.

Montering:
1.  Dela varje botten i två lika stora rektanglar. Stryk på passionsfruktskrämen. Rulla ihop från långsidan och ställ  i kyl. 2.  Skär varje rulltårta till fyra små rulltårtor och dekorera med de frysta mjölkchokladprickarna, passionsfrukt och atsinakrasse.

Källa: Årets Konditor 2016 Frida Leijon

Kundcenter

Kontakta oss via kontaktformuläret nedan, vi svarar senast inom en arbetsdag.

Kundcenter har öppet: 
Mån-fre: 07.00-17.00
Lör, sön samt röd dag: 08.00-17.00

Vi på Arla svarar gärna på dina frågor.

0775-77 11 77

Läs vanliga frågor och svar här.

Dina kontaktuppgifter

Till toppen